Masalah Tcu Saga Flx

Ada yang 40 ribu km, ada yang lebih dari 50 ribu km. saga blm fl flx 1. Setakat ni takde lagi terkena. No motion with reverse gear engaged. Definitely i will to rent a car again and also will recommend to my family, relatives & friends. org dan funtastickodesign. Tutup boot dengan kadar biasa. Bila baca kat blog lain, ada yang kata masalah suiz hazard/signal. Esok sy Cuba lg tetap sama walau pun sy minta kwn tolong jumper kan Apa masalah keta sy yaa. 6 dengan Proton Saga FLX 1. Proton Saga BLM 2008, 1. 000 Silver di cintamobil. biar second jnji puas hati drpd amik keta malaysia ni. Ada beberapa punca utama berlakunya masalah gearbox. 3 Cerita ini saya tulis sebagai panduan kepada masalah Pam minyak bagi Proton saga FLX, masalah ini bermula apabila kita letak kereta dan bila kita start balik maka kereta itu tidak dapat dihidupkan lagi, dan bila kita ON kunci kita akan dapat juga dengar bunyi pam minyak berkerja, tetapi bila kita on kunci tetap juga tidak dapat start. lps ni ada drl pulak, lg selamat la kot. special functions saga flx tcu √ 1. suruh pomen cek tyr ok je. Original paint, 100% no modifications, 100% accident free, aircon very cool, clean and. Dan apabila lalu bump dan lubang kecil kadang2 ada juga bunyi 'kuk'. Thx for the info. Hari ni nak berkongsi cerita tentang service gear oil atau dalam bahasa melayunya minyak gear untuk kereta Proton Saga FLX ( Auto Transmission ) dengan kecanggihan teknologi CVT nya. nak cari kunci…. 3 flx (a) semua masalah boleh buat loan disini - ccris ctos , blacklist , akpk , tiada document , ptptn - all problem can apply loan Updated on: December 17, 2018 Dealer This seller is a member of the Federation of Motor & Credit Companies Association (FMC). No motion with reverse gear engaged. Application: Proton Saga BLM (2008 - 2011) (NOT SUITABLE FOR FLX) Part Number: PW826330 or Equivalent. sebagai contoh pas saya mudik ke jawa timur siapa tahu di jalan ada masalah dan harus mengganti part. Aku dah guna FLX 1. 6 08y~ exora , exora bold 09y~ - front stabilizer rod , 555 shop price:rm110. com/profile/05635934260397430122 [email protected] Upah pasang RM150. Jul 27, 2011 · Is the CVT in the Saga FLX the same as the one used in the Inspira? No, it is a different type of CVT and also from a different manufacturer. 2014 Proton SAGA 1. masalah klac x habis2! tadi pedal klac jadi lembut,takde rasa langsung. Dan teringat satu-satu kunci kereta yang ada pun tertinggal didalam but. 5krpm-4krpm during start up (regardless it is cold start) due to low rpm at 500rpm when key is turned on. Merekah takde, gigi still elok - tak perlu tukar. Sangat sesuai kerana ia di gelar kenderaan mampu milik. Jul 02, 2017 · cara membuka pintu kereta proton saga flx bagi kunci yang tertinggal dalam kereta Pagi-pagi tadi penulis tertutup pintu but belakang kereta anak lanang itu. Oct 05, 2016 · Jika stereng Saga FLX nampak agak murahan, stereng Saga (2016) pula lebih elegan. saya berminat proton saga flx 1. special functions saga flx abs esp9 √ 1. stok laris abad ni, fenomena schmaco bakal mengatasi masalah ni, korang pun boleh berjimat cermat, admin belanja produk dari schmaco ni, kualiti terbaik setanding dengan original part, dan yang penting harga memang jimat mampu milik ok ! !. Secara keseluruahn tiada masalah major yang saya hadapi, hanya masalah-masalah kecil yang sinonim dengan kereta segment-B. Saga 1988 Enjin Magma - Pakai 12 tahun takde masalah enjin. Bagi pemandu kereta, ada satu masalah yang paling kita takuti bila drive kereta. Proton Saga FLX – Enjin Mati Secara Mengejut February 11th, 2012 - Semalam aku mengalami pengalaman yang sama dengan Encik KHARZUL RAFI MD YAZID iaitu enjin mati secara tiba-tiba semasa sedang memandu PROTON SAGA FLX 1. ada tak dia org smpan stopper kat btg adjstable tu. tekan clutch rase kosng,xde rase ape. ; Cari barangan untuk dijual, di jual atau bidaan dari penjual/pembekal kita. kerosakan motor pam minya petrol saga flx1. Jul 02, 2017 · cara membuka pintu kereta proton saga flx bagi kunci yang tertinggal dalam kereta Pagi-pagi tadi penulis tertutup pintu but belakang kereta anak lanang itu. saya pilih kaedah online di Laman web Shopee. Masalah biasa Generasi Saga ke-2 BLM,FL,FLX trjadi di sebabkn bila kunci di pulas utk start. Free Shipping. Lampu depan terbonjol ada orang kata macam mata ikan. kalau standart tak perlujadi secara tak langsung aku tak buat full loan. Servis jaga. Waktu petang balik kerja terus hidupkan engin dan buka aircond. Disebabkan 3pilihan ni jeaku vote personayg myvi tu awal2 aku tolakklau nk buat 2nd car mmg sesuai sngtnak buat utk family car mmg xsesuai mcm hampeh bonet kecik ya amatbgi aku kereta persona mmg luas dan selesa dan lgi laju dri myvimyvi mmg aku xselesa bwkhandling xsedap bwk laju tayar bergegar melambung2. Masalah bekalan air yang terputus ataupun tidak konsisten sepanjang bulan dan penduduk terpaksa bergantung kepada cuaca hujan. 0cc RM20- Viva 1. Lupakan sementara tentang masalah pada kereta kompak ini kerana anda mungkin sudah tergoda dengan reka bentuk Proton Iriz yang menawan. Tukar clutch kit n pump clutch baru. special functions saga flx srs acu3 √ saga flx srs ac3 √ 1. baru-baru ni aku denga engine Saga Sv Flx pakai engine lame? bio betol?. Kereta sy proton saga flx 1. Seperti tajuk di atas, aku telah compile beberapa perubahan yang terdapat pada saga flx hasil dari pembacaan artikel journal paultan. bukan ke sepatutnya selain PUSPAKOM tak boleh usik no tu?. Screeching sound actually comes from a bearing piece which in turn causes gearbox malfunction thus the. Ok jika pengguna Proton Saga FL menghadapi masalah Alarm berbunyi sebanyak lima kali, terutamanya semasa anda mengunci (lock) kereta anda. just gi workshop biasa pun bole, Saya ada masalah dengan kereta saga flx se…nak masuk 2 tahun…bila saya guna kereta saga blm tahun. Proton Saga BLM 1. Sep 21, 2010 · Yeah, Selamat Hari Raya! Kali ni gua nk sembang psl tajuk yg kat atas tu ha. Free Shipping. Secara keseluruahn tiada masalah major yang saya hadapi, hanya masalah-masalah kecil yang sinonim dengan kereta segment-B. ambi pur/pewangi, smart tag dan tisu ekehkehh. Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Pelanggan yang dihormati, Baru-baru ini terdapat kenyataan palsu yang tersebar di media sosial menyatakan bahawa kereta model Saga FLX, Exora, Suprima S, Preve dan Iriz tidak boleh bantu mula (jump start) kerana ia akan menyebabkan kerosakan yang teruk kepada Unit Kawalan Transmisi (TCU). kalo ada nama tempat dan no fon. Aug 14, 2014 · Hari ini kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin berkongsi 7 sebab mengapa enjin kereta tidak boleh start. Sesiapa yang pernah terkena, takziah aku ucapkan termasuk diri aku sendiri. Masalah setelah memiliki Proton Iriz. 3 (CVT) pada kelajuan 150km/j. No feet AC option. Kereta Proton Myvi emas yang merempuh pagar Kuarters Jabatan Meteorologi Malaysia sebelum terbabas akibat mengejar kereta Perodua Myvi hitam selain turut merempuh Proton Saga FLX di Titi Gajah, Alor Setar. tapi, lepas tu HQ PROTON keluarkan arahan untuk mintak deposit RM 3,000. sy sudah bawa ke Honda Service katanye. Bila bagitau suami dia kata tak dengar padahal kita denganr bila tekan bunyi breake tu tapi cakap isteri tak nak dengar. Nama page atau blog ini adalah untuk pengguna² saga/iswara yg ada masalah serta ingin berkongsi ttg jentera mereka supaya dpt kita bantu dan cari jalan penyelesaian. 3L - first drive impressions Home. sebagai contoh pas saya mudik ke jawa timur siapa tahu di jalan ada masalah dan harus mengganti part. biar second jnji puas hati drpd amik keta malaysia ni. Lupakan sementara tentang masalah pada kereta kompak ini kerana anda mungkin sudah tergoda dengan reka bentuk Proton Iriz yang menawan. Oct 04, 2015 · 04. 3 CVT Jika anda pengguna Saga FLX seperti saya, mesti anda tercari-cari berapakah harga yang anda perlu bayar untuk setiap service. Jan 14, 2015 · The Saga SV Specs The new Proton Saga SV is powered by a 1. tapi kali ni, Myvi bukan sekadar teknologi kejuruteraan bumper semata-mata. Proton Saga FLX – Enjin Mati Secara Mengejut February 11th, 2012 - Semalam aku mengalami pengalaman yang sama dengan Encik KHARZUL RAFI MD YAZID iaitu enjin mati secara tiba-tiba semasa sedang memandu PROTON SAGA FLX 1. Oct 07, 2010 · assalamualaikum, saya pemilik kereta saga flx 1. Preve pula guna CVT 7 gear. The 2019 Saga is powered by a 1. nak cari kunci! Nota : Kalau kunci auto tidak berbunyi, maksudnya kita dah kunci kereta tetapi alarm tak berbunyi…senang saja. * Made in Malaysia - genuine car parts by APM. assalamualaikum dn selamat ptg,, masalah enjin xboleh start dan dah jumper pun masih xboleh,, knpe ye,, hanya bunyi "tik, tik, tik" masa start Jump to Sections of this page. Enjin cvt iafm samadgn Saga blm. monthly Rm3k lebih (full loan). Ôj$àJ ûþ@3€ƒ ¹2¶¨üÑ>Çj(› %ŒÜ °ËèúHˆø8 ô 3°ÂW™ d¬ & á Q†ã’X”Ž¡ÂZ! ±¥¡òâDü œ¸P38 ÊÖ³ ý?c ÊB4“B#5ŸŽ Õ ÚÞNVç¯ &"Þ_ y\—‘õaR ª5{üH HË î Y á áh. yang jadi masalah bila millage kereta tak sampai lagi 80-100k km tapi usia kereta da cecah 4,5 tahun. Gearbox auto adalah sejenis gearbox yang dahulunya dikawal oleh tekanan cecair gearbox tu untuk menukar gear. Ok, sebelum kita mengulas lebih lanjut, mari kita tengok apa beza antara varian SV berbanding model FLX. 5krpm-4krpm during start up (regardless it is cold start) due to low rpm at 500rpm when key is turned on. Disebabkan kos tukar timing belt tinggi, saya cari pula ikhtiar lain. 💚Proton SAGA FLX 1. cek tgk radiator cap longgar. dorang tk pasti ape rosak then cadangkan aku tukar barang2 berkenaan dengan clutch n clutch plat bagai. gear 5 pakai getah. Ni antara masalah yang paling kerap dijumpai bila ada bunyi bising di bahagian enjin kereta anda. Jika hujan tidak turun sepanjang 2 minggu seperti 2minggu yang lalu penduduk terpaksa "Kais pagi makan pagi, kais petang makan petang" malahan aktiviti harian seperti mandi terpaksa ditangguhkan sehingga waktu petang. masalah intake manifold iafm campro~Fb pages : https://www. dalam kereta aku 3 bende wajib je yang perlu ado. Banyak orang tak tahu, depa sampai aje 60,000km terus tukar tak kira la dia pakai apa kereta pun!. Cost to repair gear box - membaiki kotak gear This is an image capture of how much the cost to repair a faulty gearbox roughly. Proton Saga Flx Apm, Saga Blm Apm, Savvy Apm Cooling Coil Originalsaga Flx Apm, Saga Blm Apm, Savvy Apm Coo. Gear auto 4 gear lebih pandai sikit kerana mempunyai TCU atau Transmission Control Unit yang bertindak sebagai otak gearbox untuk menukar gear. Proton Saga FLX Frequency 433MHz Kebiasaannya mengalami masalah kerosakan I. special functions (*) persona ecu ems700 √ √ √ √ √ 1. jika kereta dah jalan lancar ia tidak berbunyi. suruh pomen cek tyr ok je. untuk A, korang boleh terus ke kedai dia kat klang. hahaha padan muka aku. Mati enjin. com/mTALBW ÿþInstgram: ma7roomcom SnapChat: ma7room. nak cari kunci! Nota : Kalau kunci auto tidak berbunyi, maksudnya kita dah kunci kereta tetapi alarm tak berbunyi…senang saja. Alhamdulillah setakat ini. Problematic Saga Flx 1. KELAB PROTON SAGA BLM-FL Crew (MALAYSIA) BFLM Crew mempunyai 8,222 ahli. Saya ada masalah apabila tuil gear masuk ke D, enjin akan mati. sebab dengan SAGA FLX saja kita, kita akan akan dipenuhi cita cita berkereta kita. kereta saga fl masalah fuel pump tdk berfungsi. 2014 Proton Saga FLX Punch CVT Transmission failure. kalau Perodua, ia mewakili Alza 1. dalam kereta aku 3 bende wajib je yang perlu ado. Proton Saga BLM 1. i dont own saga flx, but from ur symptom i could say fairly similar what i had gone thru. Sebab benda ni banyak kegunaannya untuk cek part2 kete ni. 3 FLX Standard Manual RM38,348 494 403 457 1. ID3 +TPE2I ÿþSnap: ma7room. Tolong info pasal ni Tq. Waktu petang balik kerja terus hidupkan engin dan buka aircond. Sesuai untuk family dan travel di sekitar Melaka. Saya adalah pemilik proton saga flx executive (transmisi manual) yang dibeli pada bulan Julai tahun 2012. I like the service with "Kereta Sewa Penang:Self Driven-Rent A Car" Deliver on time at Penang Airport, good services (sms & email reply are very prompt), the car is in good condition. 6 dengan Proton Saga FLX 1. so kalau ada idea lain dari lain diorang boleh buat. murah je sparepart. siap spring perdana potong tapak adjustable rm150 Cod kulim kedah. Servis jaga. 3 FLX Standard CVT RM41,348 533 434 493 1. Staff yang support aku ni pun bagus. Comparison aq banyak berkaitan kereta Toyota dan Perodua. kereta masih wira ngan satria je. Aku kena charge RM120 semua sekali termasuk upah untuk flush the old oil dan tukar dengan minyak power steering yang baru. Tetapi dalam hati ada perasaan bimbang. Dec 12, 2014 · 我只想说,医生,你还没遇到Proton更糟糕的事情!本来就不想再提,可是,我刚刚才发现有 Proton Saga FLX的车主也遇到和我一样的问题,所以,我觉得是时候把我的经验分享出来啦! 我在2012年,3月的时候买了一辆PROTON SAGA FLX 1. Saya guna kereta saga flx tahun 2013. Masalah enjin campro termati mati bukanlah masalah besar jika penyebabnya adalah di sebabkan spark plug. in future nak tkr stiap 50k(150k,200k,250k etc. 6 iafm iafm+ dengan kos repair di workshop bengkel biasa dan harga barang spare part original. sdh tukar relay dan fuel pump baru masalah sama jg try check soket kat fuel pump bekalan 12v tdk smpi bole tlg apa maslah tu. tapi kesian jugalah kawan-kawan yang kena. Mmg dah high time untuk tukar pun. 6 SE? Proton Saga FLX 1. Saga BLM engine, loud! Saga BLM engine. Anda nak renew roadtax & insurans dengan cepat, mudah dan selamat? Nak tahu anggaran harga untuk kenderaan anda?. kete aku ade masalah la plak. Saya ada masalah apabila tuil gear masuk ke D, enjin akan mati. 3 CVT Jika anda pengguna Saga FLX seperti saya, mesti anda tercari-cari berapakah harga yang anda perlu bayar untuk setiap service. Nov 22, 2014 · Sistem kawalan kunci berpusat masih lagi berfungsi untuk membuka dan mengunci pintu kereta Proton Saga BLM walaupun transponder telah hilang. August 2019 same problem as the Modern Tune ( Fah kee Motor Bercham Ipoh ) inform for 2nd claim with same item need to write report to Proton factory HQ. kalau kita betul betul nak rasa berbaloi dengan investment akan kereta pertama kita, memang la kena pilih SAGA FLX, urus sikit paperwork nanti kita dah boleh jadi pemandu yang sangat di-jelly-kan orang lain. Untuk pengetahuan, bln pose tu hari mase gua bikin project power steering, gua mmg dh tukar dua2 bearing depan sbb dlm kple gua dok pk, kalau dh pasang power steering nk kena adjust chamber dgn bikin alignment. 3 Cerita ini saya tulis sebagai panduan kepada masalah Pam minyak bagi Proton saga FLX, masalah ini bermula apabila kita letak kereta dan bila kita start balik maka kereta itu tidak dapat dihidupkan lagi, dan bila kita ON kunci kita akan dapat juga dengar bunyi pam minyak berkerja, tetapi bila kita on kunci tetap juga tidak dapat start. Aku kongsikan ni pun sebab aku ada pengalaman handle kereta aku, dari aku mula pakai satria 1. 6 liter Campro Intake Air-Fuel Module (IAFM), Saga FLX SE bertujuan memberikan pemilik kereta dengan prestasi yang lebih dan penjimatan dari segi pengunaan bahan bakar. i dont own saga flx, but from ur symptom i could say fairly similar what i had gone thru. kos dah dekat 4k skali brg2 lain,masalah skrg lepas tuka mende tu dtg pula masalah licking,seminggu hampir 1L mnyk hitam kurang,gasket dh tuka,oil seal dah tuka,tapi ada lg sikit2 licking tp tempat lain. Walaubagaimanapun, enjin kereta hanya dapat dihidupkan dengan menggunakan kunci simpanan. Tapi aku pernah stretch sampai 110,000km(wira 1. proton saga sv flx new specification saga super value New Proton Saga SV Super Value launched in Malaysia from as low as RM250/month with 3 star safety ratings. Mati enjin. Di bawah, sy lampirkan salinan service yang boleh anda lakukan. B×"6 ¬,™&j Z#¨bAR&…. com Blogger 165 1 25. untuk A, korang boleh terus ke kedai dia kat klang. Seminggu sebelum PRU ke-13 (2013) aku dengan rasminya telah memiliki sebuah kereta Proton sebuah jenama kebangaan Malaysia iaitu Proton SAGA FLX 1. Proton Saga BLM/FL/FLX Trading Room. siap spring perdana potong tapak adjustable rm150 Cod kulim kedah. bila tekan separuh macam kena sedut je sampai pedal tu melekat kat lantai kereta. Tak sampai 1 minit, masalah aku selesai haha. Thx for the info. Dec 12, 2014 · 我只想说,医生,你还没遇到Proton更糟糕的事情!本来就不想再提,可是,我刚刚才发现有 Proton Saga FLX的车主也遇到和我一样的问题,所以,我觉得是时候把我的经验分享出来啦! 我在2012年,3月的时候买了一辆PROTON SAGA FLX 1. tp bunyi masih x hilang. my, Malaysia's largest marketplace. I'm sorry to say, but when comes to saga issues they (sc) don't know or not familiar, they always say "Biasa la tu, tak ada masalah. 3tiba2 enjin naik panas masa sampai parking. bukak bonet dah bersepah coolant. Waktu gear diubah dari N kepada D, terasa sentakan yang agak kuat. , Proton Saga SV 1. Nov 20, 2011 · Semalam saya berpeluang pandu uji Proton Saga FLX 1. Terima kasih kepada lambang Proton yang bukan saja khas buat varian Premium saja, tetapi juga semua varian. stok laris abad ni, fenomena schmaco bakal mengatasi masalah ni, korang pun boleh berjimat cermat, admin belanja produk dari schmaco ni, kualiti terbaik setanding dengan original part, dan yang penting harga memang jimat mampu milik ok ! !. Enjin Campro IAFM+. Bilakah model baru pengganti Saga FLX akan dilancarkan oleh Proton. mcm sy mmg bwk kta normal sja,xda racing2. Saga Fl/flx « Blog Kereta Nasional {proton} via protonmalaysia. Alhamdulillah setakat ini. 3 FLX Executive Manual RM42,148 543 443 503 1. C remote (pada kunci) dan receiver box rosak (pada kereta). sdh try jumper d relay bekalan 12v smpi tp bila soket d sambung ke fuel pump bekalan 12v jadi 0v ada masalah pendawaian ker tu. sebagai contoh pas saya mudik ke jawa timur siapa tahu di jalan ada masalah dan harus mengganti part. Cost to repair gear box - membaiki kotak gear This is an image capture of how much the cost to repair a faulty gearbox roughly. 3 manual proton saga 1. Servis jaga. Lupakan sementara tentang masalah pada kereta kompak ini kerana anda mungkin sudah tergoda dengan reka bentuk Proton Iriz yang menawan. Jul 24, 2014 · Aina pernah juga mengalami masalah break Saga Biru kesayangan. sila ke Sevice Center terdekat. Mungkin kita akan menganggap ianya berpunca dari sparkplug atau salauran minyak tersumbat. Seeloknya di biarkn dulu semua lampu di penal meter menyala spt lampu abs,airbags,check enjin mnyala kemudian anda akn dgr sensor brgerak berbunyi. Absober belakang baqu pkai 7bulan. Adakah benar ramai yang mengatakan Proton Iriz ini bermasalah? Atau ianya cuma masalah biasa-biasa sahaja. SO pretty much explains the. alamat RM400 melayang. basic sangat. Looking to buy a new Proton Saga (2015) Plus CVT in Malaysia? Research Proton Saga (2015) Plus CVT car prices, specs, safety, reviews & ratings at CarBase. Mai akk nak selesaikan masalah korang tu. com Deejay Lin Terpaksa Ambil Lesen Selepas Dapat Kereta via ceritasyok. Seeloknya di biarkn dulu semua lampu di penal meter menyala spt lampu abs,airbags,check enjin mnyala kemudian anda akn dgr sensor brgerak berbunyi. kerosakan biasa pada proton campro iafm saga flx persona preve Berikut adalah punca kerosakan biasa yang berlaku pada enjin campro 1. Fuel Pump for Proton Saga BLM. Akibat budaya rakyat kita yg malas membaca hatta manual, kedangkalan kelihatan seperti satu masalah. sy nak tnya mngenai kerata sy saga blm se tahun 2010,kreta sy dah tukar head,. Jika pengguna Proton Saga FL (/FLX) menghadapi masalah Alarm berbunyi sebanyak lima kali, terutamanya semasa anda mengunci (lock) kereta anda. gear boleh tukar tp tak kereta tak boleh jalan. Sesuai untuk family dan travel di sekitar Melaka. Saya pernah pakai Proron Saga Aeroback (4 thaun), 2 biji Proton Wira (8 tahun), sekarang pakai Toyota Avanza 1. Generasi kedua enjin Campro IAFM, dikenali sebagai enjin IAFM+, mula ditampilkan pada model 2011 Proton Saga FLX. nak cari kunci! Nota : Kalau kunci auto tidak berbunyi, maksudnya kita dah kunci kereta tetapi alarm tak berbunyi…senang saja. yang zaman tu bukan dugong lagi. cars for sale HILUX SURF 261. Jan 14, 2018 · Masalah Proton Iriz Luahan Hati Pembeli. 3L yang dilancarkan kelmarin pada harga rendah, mendapat sambutan baik daripada pelbagai lapisan rakyat. try clean up TB first. Jul 28, 2011 · There’s much ado about the new Proton Saga FLX, and for good reason - the entry-level offering from the company now wears a continuous variable Proton Saga FLX 1. apa pendapat bos?. Saga FLX versi auto menggunakan gearbox CVT. Grill, bumper pun simple & kemas tak ada lekuk-lekuk tambahan yang memburukkan design. ada tak idea punca problem ni. Sesiapa yang pernah terkena, takziah aku ucapkan termasuk diri aku sendiri. Lepas ini aku akan berkongsi pulak pasal Masalah Aircond Proton Saga FL pulak. saya pakai exora turbo cvttd bwk kete tetiba temperature naik. Bermula dgn hanya 8 org sahaja. Varian baru Saga itu ditawarkan dalam enam variasi warna iaitu Solid White, Elegant Brown, Tranquility Black, Fire Red (warna Saga 1. Definitely i will to rent a car again and also will recommend to my family, relatives & friends. Mungkin sensor di boot belakang di kesan tidak di tutup dengan sempurna. Mana lebih baik, sama ada melihat tarikh yang dicadangkan mekanik atau menunggu jarak perbatuan untuk melakukan servis. masalah intake manifold iafm campro~Fb pages : https://www. Servis jaga. hari tu saya pegi service kete saga flx manual. Please try again later. Gearbox auto adalah sejenis gearbox yang dahulunya dikawal oleh tekanan cecair gearbox tu untuk menukar gear. ambi pur/pewangi, smart tag dan tisu ekehkehh. 3(dah 7 tahun)- dah round sampai ke Phuket dan Hyundai Accent (dah 7 tahun) - ulang alik Bangi-Pasir Gudang selama 6 bulan. 3 Manual, Lady driver. Assalam bos. dah simpan semalaman esok goreng balik, tetap terlajak laris. 00 dekat semua branch-branch Proton untuk saga flx executive sahaja. Kereta ini tiada masalah pada ketika pemanduan. 3 (a) flx executive - superb original. sebab dengan SAGA FLX saja kita, kita akan akan dipenuhi cita cita berkereta kita. Enjin Campro IAFM+. i hope this blog can give benifit to all of us. Proton Saga (BLM, FL & FLX) is with Noor Mizurah and 2 others. Salam otai2 n sipu2 exora. Edited by monyet_2015 at 3-1-2017 07:10 AM Kipas masih berpusing selepas enjin dimatikan adalah disebabkan oleh masaalah overheat, kereta proton memang di disign bergitu. Varian baru Saga itu ditawarkan dalam enam variasi warna iaitu Solid White, Elegant Brown, Tranquility Black, Fire Red (warna Saga 1. Tempat edaran adalah di INDAHSARI K/Terengganu. 3 flx (a) semua masalah boleh buat loan disini - ccris ctos , blacklist , akpk , tiada document , ptptn - all problem can apply loan Updated on: December 17, 2018 Dealer This seller is a member of the Federation of Motor & Credit Companies Association (FMC). Proton Saga. special functions (*) persona ecu ems700 √ √ √ √ √ 1. Akhirnya masalah ni diusulkan dengan membawak kereta ke bengkel Pakcik Shaari. Inilah selalu terjadi pada kereta saga BLM/FLX PERSONA dan lain2 model. Saya guna kereta saga flx tahun 2013. I like the service with "Kereta Sewa Penang:Self Driven-Rent A Car" Deliver on time at Penang Airport, good services (sms & email reply are very prompt), the car is in good condition. 1) Kereta bila dari gear N ke D, RPM tiba2 drop dan enjin mati. Bilakah model baru pengganti Saga FLX akan dilancarkan oleh Proton. Pendapat saya, try tukar relay ini dulu atau ketuk ketuk sikit relay ini pastu pasang semula. Improved NVH, braking performance and ride & handling result in enhanced body control to provide superb stability and putting you in complete control at all times. biar second jnji puas hati drpd amik keta malaysia ni. 3L VVT engine paired to a new automatic transmission. apa masalah tu ah? SAGA FLX 1. Apr 20, 2017 · Saga FLX 1. 5krpm-4krpm during start up (regardless it is cold start) due to low rpm at 500rpm when key is turned on. CAMPRO IAFM + ENGINE ON STAND~mr meltech engineering www. Tempat edaran adalah di INDAHSARI K/Terengganu. Butang Reset Alarm Saga BLM. Sedap je lah menyumbat apa yang patut dalam bonet kereta tu. dalam kereta aku 3 bende wajib je yang perlu ado. Jun 16, 2013 · Malah, Saga generasi kedua terbukti lebih kukuh daripada Saga lama, apabila Proton Saga FLX keluaran tahun 2013 berjaya memperoleh tiga bintang dalam ujian pelanggaran Asean NCAP. Thx for the info. Harga Proton Saga FLX SE RM49,449. sebut sahaja pisang goreng biasa, tambah cheese, tambah coklat. saga fl immo siemens √ √ √ √ saga flx ecu √ 1. "Terus terang langkah ni tak berjaya meyelesaikan masalah aku!!!" Langkah kedua: Registering the DLLs Click Start, click All Programs, click Accessories, right-click Command Prompt, and then click Run as administrator. lps ni ada drl pulak, lg selamat la kot. Jan 14, 2018 · Masalah Proton Iriz Luahan Hati Pembeli. 4 Proton dah pakai tapi tak pernah ada masalah enjin. Preve pula guna CVT 7 gear. kalau standart tak perlujadi secara tak langsung aku tak buat full loan. Waktu petang balik kerja terus hidupkan engin dan buka aircond. 14 October 2019 at 01:31 [email protected]@wMyBeaT said. - posted in Proton Owners forum: Anyone encounter this kind of problem for saga flx version?Since new car until now almost a year, encounter around 8-10 times engine revv to in between 3. Proton Saga BLM/FL/FLX tiene 21. Walau apapon tahniah kepada Nikon yang sentiasa mengetengahkan model yang terbaik untuk pengguna mereka. 6 iafm iafm+ dengan kos repair di workshop bengkel biasa dan harga barang spare part original. cuma macam aku pesan. There's much ado about the new Proton Saga FLX, and for good reason - the entry-level offering from the company now wears a continuous variable Proton Saga FLX 1. Berbalik kepada tajuk, Satu lagi masalah yang pernah berlaku pada kereta Saga Blm saya dalam beberapa bulan lalu tetapi baru sekarang saya masukkan dalam blog ini. 6L yang mampu untuk menghasilkan 108hp pada 5,750 rpm dan tork maksimum, 150Nm pada 4000rpm dengan sistem transmisi boleh laras berterusan (CVT). Saya mencadangkan Proton mengaji pegawai selepas jualan untuk memerhati dan memberi response yg cepat kepada sumber-sumber teknologi informasi seperti ini. Mati enjin. Hari ini kami terima kerosakan kedua-duanya. 3L yang dilancarkan kelmarin pada harga rendah, mendapat sambutan baik daripada pelbagai lapisan rakyat. Foto Gambar Adakah Ini Rekaan Proton Saga Flx Generasi Baru pada 28/4/2015 - jumlah : 950 hits GAMBAR Adakah Ini Rekaan Proton Saga FLX Yang Baru PROTON SAGA satu nama kereta yang sebenarnya sinonim dengan Proton sejak awal penubuhan gergasi penegeluar kereta Malaysia tersebut Kerana jenama Proton Saga adalah kereta pertama yang dike. tak prasan pula sya tme psang kat kdai dlu. alamat RM400 melayang. nampaknya bab suspensi dah di tune sedikit sebab FL, BLM ada masalah sikit kalau dah tukar rim besar sikit kalau bawak ramai orang kat belakang nampak mendap belakang, aku pun dah tukar spring lain hari tu ada mamat dari kelantan jual memang best spring tu, tp dah lupa mana link, contact dia pun dah hilang gak. 3 PREMIUM FACELIFTED FULL Spec MANUAL💚 💚With PROTON FULL SERVICE RECORD & BOOKLETs💚 💚Only 1 Careful UNCLE Owner💚 💚Only 63,529 Mileage💚 💚With FULL SPEC, DUAL AIRBEGs & NEW FACELIFTED💚 💚With PROTON DUAL ORIGINAL KEY💚 💚With FULL PROTON BODYKIT & SPORTRIM💚. Di bawah, sy lampirkan salinan service yang boleh anda lakukan. get ready for it!. Secara keseluruahn tiada masalah major yang saya hadapi, hanya masalah-masalah kecil yang sinonim dengan kereta segment-B. FLX Flight Express, Inc. Reply Delete. Walaupun comel tapi Proton Saga FLX memang kelihatan menarik dengan reka bentuk yang up to date sekali tengok dari belakang ada ala-ala potongan Mez C-Class pulak tu. Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Pelanggan yang dihormati, Baru-baru ini terdapat kenyataan palsu yang tersebar di media sosial menyatakan bahawa kereta model Saga FLX, Exora, Suprima S, Preve dan Iriz tidak boleh bantu mula (jump start) kerana ia akan menyebabkan kerosakan yang teruk kepada Unit Kawalan Transmisi (TCU). gear1,2,3 normal je bunyi bila masuk gear 4 n 5. try clean up TB first. kereta saga fl masalah fuel pump tdk berfungsi. timing belt perlu ditukar utk mengelakkan kerosakan pada komponen enjin kereta menjadi rosak jika ianya terputusuntuk pengetahuan semua timing belt original proton dorang syor 100ribu kilometer baru tukartapi ada yang dah tukar seawal 80k km tak jadi masalah. I am 20 years old University student and owners of this new car Proton Saga 2019, I bought the premium spec cause is really cheap and worth it, the price that includes insurance, deposit, and many others just need 40k ++ for a sedan car. Anta ke bengkel. tp bunyi masih x hilang. Go to Store.